Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών

Δεινοκράτους 70, Αθήνα

Ιδιωτικό Ιατρείο

Ιπποκράτους 13-15, Μαρούσι

Ωράριο ιατρείου

Δευ-Παρ 16:00-20:30
Καλέστε μας : 210 68 24 604

Ορθογναθική Χειρουργική

Κέντρο ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ & ΓΝΑΘΟΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ - Παναγιώτης Σεννής

O Δρ Παναγιώτης Σεννής περιγράφει την ορθογναθική χειρουργική ως μια χειρουργική πράξη που χρησιμοποιείται για να τοποθετήσει μία γνάθο σε σωστή θέση, η οποία με τη σειρά της διορθώνει τη θέση των δοντιών. Αυτό μπορεί να γίνει για τη διόρθωση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με την αναπνοή τους, την ομιλία, το σωστό μάσημα, ενώ αντιμετωπίζει επίσης αισθητικά ζητήματα όπως η αρμονία και η ισορροπία της περιοχής της γνάθου και του πηγουνιού. Έτσι η ορθογναθική χειρουργική πραγματοποιείται για την διόρθωση διαφόρων καταστάσεων, όπως:

  1. Ασθενείς με μικρή ή υπερβολικά μεγάλη κάτω γνάθο.
  2. Κακή ευθυγράμμιση των γνάθων.
  3. Μη ισορροπημένη αισθητική προσώπου.
  4. Χρόνιος πόνος στη γνάθο.
  5. Δυσκολία κατάποσης ή μάσησης.
  6. Φθορά δοντιών από βρουξισμό (τρίξιμο των δοντιών).
  7. Δυσκολίες ομιλίας.
  8. Αποφρακτική άπνοια ύπνου.
  9. Χρόνια αναπνοή στο στόμα.

Σε πολλούς ασθενείς με προβλήματα που σχετίζονται με την σύγκλειση των δοντιών, όπως κακή ευθυγράμμιση της σύγκλεισης ή υπερσύγκλειση, ή σύγκλειση κατά την οποία πατούν μόνο ορισμένα (τα πίσω) δόντια, μπορεί να χρειαστεί να διορθωθούν  με ορθογναθική χειρουργική ,διότι η παραδοσιακή ορθοδοντική δεν  μπορεί να λύσει το πρόβλημα. Στην πραγματικότητα, διαπιστώνεται ότι το 10% του πληθυσμού με προβλήματα ευθυγράμμισης της σύγκλεισης των δοντιών μπορεί να επωφεληθούν από χειρουργικές επεμβάσεις γνάθου αντί για ορθοδοντική.

Ο Δρ. Παναγιώτης Σεννής χρησιμοποιεί τις πιο σύγχρονες συσκευές και γενικότερα τεχνολογία στην πρακτική του, παρέχοντας φροντίδα ακριβείας στις τόσο απαιτητικές επεμβάσεις στο πρόσωπο. Χρησιμοποιώντας το λογισμικό σχεδιασμού θεραπείας Simplant 3D, μπορεί να δημιουργήσει ένα εικονικό αντίγραφο της δομής του προσώπου του ασθενούς και να σχεδιάσει ολόκληρη τη διαδικασία χρησιμοποιώντας αυτήν την εξειδικευμένη συσκευή απεικόνισης υπολογιστή. Αυτό εξασφαλίζει μεγαλύτερη ακρίβεια και προετοιμασία πριν από την επέμβαση.

Πιστεύετε ότι θα μπορούσατε να επωφεληθείτε από μια ορθογναθική χειρουργική επέμβαση;

Ο Δρ. Παναγιώτης Σεννής και η ομάδα του στο κέντρο Στοματική & Γναθοπροσωπική Χειρουργική Αθηνών, είναι εδώ για να βοηθήσουν τους ασθενείς με τις ανάγκες τους για οδοντιατρική υγεία, ειδικά όταν απαιτείται στοματική χειρουργική επέμβαση. Οι ασθενείς που ενδιαφέρονται για ορθογναθική χειρουργική επέμβαση μπορούν να καλέσουν στο 210 6824604 για να ζητήσουν ραντεβού και να συνεργαστούν με τους επαγγελματίες μας για την αντιμετώπιση προβλημάτων της στοματικής τους υγείας.