Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών

Δεινοκράτους 70, Αθήνα

Ιδιωτικό Ιατρείο

Ιπποκράτους 13-15, Μαρούσι

Ωράριο ιατρείου

Δευ-Παρ 16:00-20:30
Καλέστε μας : 210 68 24 604

Διόρθωση γνάθου

Κέντρο ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ & ΓΝΑΘΟΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ - Παναγιώτης Σεννής

Η χειρουργική επέμβαση διόρθωσης των γνάθων, γνωστή και ως ορθογναθική χειρουργική, είναι μια διαδικασία που εκτελείται συχνά από τον Γναθοχειρουργό Δρ. Παναγιώτη Σεννή για την αντιμετώπιση σοβαρών ανωμαλιών ή προβλημάτων των  γνάθων και την άρθρωση της γνάθου. Για μερικούς, η διόρθωση γνάθου μπορεί να βοηθήσει στην ευθυγράμμισή έτσι ώστε τα οδοντικά τόξα να ευθυγραμμιστούν σωστά. Για άλλους, η χειρουργική επέμβαση διόρθωσης των γνάθων μπορεί να πραγματοποιηθεί όταν άλλες θεραπείες δεν μπορούν να δώσουν λύση. Στην κλινική Στοματική & Γναθοπροσωπική Χειρουργική Αθηνών, συμβουλεύουμε τους ασθενείς πότε η χειρουργική επέμβαση διόρθωσης των γνάθων είναι η ενδεδειγμένη θεραπεία και πρέπει να γίνει.

Πότε πρέπει να εξετάσω το ενδεχόμενο χειρουργικής επέμβασης διόρθωσης των γνάθων;

Ο Δρ Παναγιώτης Σεννής θα αξιολογήσει έναν ασθενή και θα τον ενημερώσει εάν χρειάζεται χειρουργική επέμβαση στη γνάθο. Παρακάτω είναι μερικές μόνο περιπτώσεις, στις οποίες μπορεί να συνιστάται αυτή η διαδικασία:

  1. Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με το δάγκωμα, συμπεριλαμβανομένης της σταυροειδούς σύγκλεισης, της υπερσύγκλεισης και της αδυναμίας σύγκλεισης. Χειρουργική επέμβαση μπορεί να προταθεί εάν η κατάσταση δεν μπορεί να επιλυθεί με τη χρήση ορθοδοντικής θεραπείας ή άλλων συντηρητικών μέσων.
  2. Μη ευθυγραμμισμένη άνω ή κάτω γνάθος που οδηγεί σε ασύμμετρη δομή και εμφάνιση του προσώπου.
  3. Κακή ευθυγράμμιση των οστών της γνάθου που συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό σε καταστάσεις όπως η αποφρακτική άπνοια ύπνου. Η τελευταία  μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά με τη χρήση ενός μηχανήματος CPAP ή θεραπεία με στοματική συσκευή πριν καταφύγετε σε χειρουργικές επεμβάσεις.
  4. Για ασθενείς με παθήσεις όπως η διαταραχή της κροταφογναθικής άρθρωσης, γνωστή και ως TMJ/TMD. Αυτό το πρόβλημα μπορεί να γίνει επώδυνο για τους ασθενείς και μπορεί να μην ωφεληθεί από πιο συντηρητικές θεραπείες όπως το μυϊκό μασάζ ή τις στοματικές συσκευές (νάρθηκας).

Πότε πρέπει να γίνει η επέμβαση της γνάθου;

Συνήθως χειρουργική επέμβαση διόρθωσης των γνάθων γίνεται μετά την ολοκλήρωση της ανάπτυξής τους. Αυτό μπορεί να είναι οπουδήποτε μεταξύ 15 και 21 ετών, τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες. Προβλήματα που δεν μπορούν να επιλυθούν με συντηρητικές επιλογές, μπορεί να χρειαστεί να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Καλέστε σήμερα στην Στοματική & Γναθοπροσωπική Χειρουργική Αθηνών

Ο Δρ. Παναγιώτης Σεννής και η ομάδα του αφού μελετήσουν προσεκτικά το πρόβλημά σας, μπορεί να συστήσουν χειρουργική επέμβαση διόρθωσης των γνάθων σε διάφορες καταστάσεις. Εάν θέλετε να δείτε πως μπορείτε να λύσετε μόνιμα ένα σκελετικό ή λειτουργικό πρόβλημα των γνάθων, σας συνιστούμε να τηλεφωνήσετε στο γραφείο για να κλείσετε ραντεβού και να μάθετε περισσότερα για τις διαθέσιμες θεραπείες. Κλείστε ένα ραντεβού για αρχική αξιολόγηση με τον Δρ. Παναγιώτη Σεννή καλώντας στο 2106824604 και επισκεφτείτε την κλινική Στοματική & Γναθοπροσωπική Χειρουργική Αθηνών. Βρίσκεται στο Μαρούσι, απέναντι από την είσοδο του μαιευτηρίου «ΜΗΤΕΡΑ». Μπορείτε να κλείσετε ραντεβού στο 2106824604 καθημερινά!