Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών

Δεινοκράτους 70, Αθήνα

Ιδιωτικό Ιατρείο

Ιπποκράτους 13-15, Μαρούσι

Ωράριο ιατρείου

Δευ-Παρ 16:00-20:30
Καλέστε μας : 210 68 24 604

Οστικά μοσχεύματα

Ο Γναθοχειρουργός Παναγιώτης Σεννής και η ομάδα του στην Στοματική & Γναθοπροσωπική Χειρουργική Αθηνών προσφέρουν μια ευρεία επιλογή στοματικών και γναθοπροσωπικών επεμβάσεων για τους ασθενείς τους. Εκτός από επεμβάσεις όπως η αποκατάσταση της γνάθου με την τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων, παρέχουν και τοποθέτηση οστικών μοσχευμάτων. Τα μοσχεύματα οστού είναι μια εξειδικευμένη επέμβαση που εκτελείται για να βοηθήσει στην προσθήκη/αύξηση οστού στη γνάθο. Το οστικά μοσχεύματα είναι ασφαλή, αποτελεσματικά και προβλέψιμα.

Γιατί μπορεί να χρειαστώ μόσχευμα οστών;

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους ένας ασθενής μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο μεταμόσχευσης οστού στην περιοχή των γνάθων. Μπορεί να έχει παρουσιαστεί απώλεια οστού λόγω περιοδοντικής νόσου ή απώλειας φυσικών δοντιών. Αυτό ονομάζεται οστική απορρόφηση και μπορεί να προκαλέσει τη βύθιση της γνάθου και του γενείου λόγω της απώλειας όγκου. Η ανοικοδόμηση του οστού σε αυτήν την περιοχή είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για την αποκατάσταση της νεανικής εμφάνισης. Οι ασθενείς μπορεί επίσης να εξετάσουν το ενδεχόμενο μεταμόσχευσης οστών εάν σκέφτονται ορισμένες οδοντιατρικές διαδικασίες όπως τα οδοντικά εμφυτεύματα. Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι στύλοι τιτανίου που χρησιμοποιούνται για την αντικατάσταση των δοντιών. Απαιτούν από τους ασθενείς να έχουν αρκετό οστό στις γνάθους για να είναι επιτυχής η διαδικασία. Εάν η απώλεια οστικής μάζας είναι ανησυχητική, μπορεί να γίνει οστική μεταμόσχευση για την προετοιμασία της τοποθέτησης οδοντικών εμφυτευμάτων στο εγγύς μέλλον.

Ποιος είναι υποψήφιος για οστικό μόσχευμα;

Κάθε ασθενής που έχει υποστεί απώλεια οστού και θέλει να ξαναχτίσει το οστό της γνάθου μπορεί να καλέσει στο ιατρείο του Γναθοχειρουργού κ. Παναγιώτη Σεννή για να προσδιορίσει εάν είναι υποψήφιος για τη διαδικασία οστικού μοσχεύματος. Μια κλινική αξιολόγηση, σε συνδυασμό  με ειδικές ακτινογραφίες που πραγματοποιούνται στην κλινική μας, θα ολοκληρώσει την αξιολόγηση του  ασθενούς για αυτήν ή άλλες στοματικές επεμβάσεις.

Προγραμματίστε μια επίσκεψη με τον γναθοχειρουργό κ. Παναγιώτη Σεννή σήμερα.

Στο κέντρο Στοματική & Γναθοπροσωπική Χειρουργική Αθηνών, οι ασθενείς μπορούν να λάβουν ένα ευρύ φάσμα ολοκληρωμένων στοματικών και γναθοπροσωπικών επεμβάσεων με τον εξειδικευμένο και έμπειρο επαγγελματία κ. Παναγιώτη Σεννή. Εάν σκέφτεστε να τοποθετήσετε οστικά μοσχεύματα στην περιοχή των γνάθων, είναι καιρός να επικοινωνήσετε με τον κ. Σεννή για να συζητήσετε τις επιλογές σας. Κλείστε ένα ραντεβού καλώντας στο 2106824604 και επισκεφτείτε το ιατρείο στην Ιπποκράτους 13-15, Νέα Φιλοθέη Αμαρουσίου, 15123.