Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών

Δεινοκράτους 70, Αθήνα

Ιδιωτικό Ιατρείο

Ιπποκράτους 13-15, Μαρούσι

Ωράριο ιατρείου

Δευ-Παρ 16:00-20:30
Καλέστε μας : 210 68 24 604

Αντιμετωπίζοντας τους φρονιμίτες

Κέντρο ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ & ΓΝΑΘΟΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ - Παναγιώτης Σεννής

Οι φρονιμίτες, ή τρίτοι γομφίοι, είναι γνωστό ότι δημιουργούν προβλήματα σε πολλούς ασθενείς. Αυτά τα δόντια, τα οποία είναι τα τελευταία που εμφανίζονται στο στόμα, έχουν την τάση να παραμένουν εγκλωβισμένα κάτω από τη γραμμή των ούλων, δηλαδή έγκλειστα. Άλλες φορές, μπορεί να εμφανιστούν στο στόμα και να επηρεάσουν την ευθυγράμμιση των υπολοίπων δοντιών που είχε επιτευχθεί με ορθοδοντική θεραπεία. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να ανατείλουν στο πίσω μέρος του στόματος και να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης κύστης και λοίμωξης ενός ασθενούς λόγω της δυσκολίας καθαρισμού. Ανεξάρτητα από την κατάσταση, η εύρεση ενός στοματικού χειρουργού που μπορεί να κάνει αφαίρεση είναι το επόμενο βήμα για πολλούς ασθενείς. Ο γναθοχειρουργός Σεννής Παναγιώτης και η ομάδα του στο κέντρο Στοματική & Γναθοπροσωπική Χειρουργική Αθηνών, συνεργάζονται καθημερινά με ασθενείς που έχουν προβληματικούς φρονιμίτες και προσφέρουν τόσο χειρουργική όσο και μη χειρουργική αφαίρεση.

Πώς αφαιρούνται οι φρονιμίτες;

Υπάρχουν δύο διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορεί να αφαιρεθεί ένας φρονιμίτης:

Χειρουργικός

Χειρουργική εξαγωγή γίνεται όταν ένα δόντι σοφίας δεν έχει ξεσπάσει ακόμη μέσω της γραμμής των ούλων. Αυτό είναι συνηθισμένο στα επηρεασμένα δόντια σοφίας ή όταν τα δόντια σοφίας δεν έχουν περάσει, αλλά ο επαγγελματίας προσπαθεί να το αποφύγει για να διατηρήσει την ευθυγράμμιση της οδοντικής αψίδας. Οι ασθενείς έχουν κατάλληλη αναισθησία και ηρεμιστικά για να υποβληθούν σε αυτήν τη διαδικασία και μπορούν να αναμένουν αρκετές ημέρες ανάρρωσης μετά την εξαγωγή τους.

Απλός

Ένας άλλος τύπος αφαίρεσης για τα δόντια σοφίας είναι η απλή εξαγωγή. Η απλή εξαγωγή μπορεί να γίνει όταν ο οδοντίατρος μπορεί να δει το δόντι πάνω από τη γραμμή των ούλων. Το δόντι συγκρατείτε απλώς από το οστό όπως και τα υπόλοιπα δόντια και αφαιρείται σε λίγα λεπτά. Αυτός ο τύπος αφαίρεσης είναι πολύ λιγότερο επεμβατικός και είναι ο πιο επιθυμητός από τις δύο επιλογές.

Καλέστε τον γναθοχειρουργό Σεννή Παναγιώτη σήμερα!

Οι ασθενείς που χρειάζονται στοματική χειρουργική επέμβαση ενθαρρύνονται να μάθουν περισσότερα για την ομάδα στο κέντρο Στοματική & Γναθοπροσωπική Χειρουργική Αθηνών για να συζητήσουν τις επιλογές. Με την αφαίρεση των φρονιμιτών, οι ασθενείς μπορούν να αισθάνονται άνετα ότι αυτοί οι γομφίοι δεν θα τους εμποδίσουν να έχουν ένα υγιές, όμορφο χαμόγελο! Καλέστε το γραφείο στο 2106824604 για να ζητήσετε ραντεβού και επισκεφθείτε μας στην διεύθυνση: Ιπποκράτους 13-15, Νέα Φιλοθέη Αμαρουσίου (έναντι μαιευτηρίου ΜΗΤΕΡΑ).