Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών

Δεινοκράτους 70, Αθήνα

Ιδιωτικό Ιατρείο

Ιπποκράτους 13-15, Μαρούσι

Ωράριο ιατρείου

Δευ-Παρ 16:00-20:30
Καλέστε μας : 210 68 24 604

Αισθητική Οδοντιατρική, Οδοντικά Εμφυτεύματα

Κέντρο ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ & ΓΝΑΘΟΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ - Παναγιώτης Σεννής

Ανεξάρτητα από την ηλικία σας, οι γενετικοί και περιβαλλοντικοί παράγοντες που επηρεάζουν τα δόντια σας μπορούν να αρχίσουν να εμφανίζονται σε οποιαδήποτε στιγμή. Εάν έχετε οικογενειακό ιστορικό μαλακών δοντιών ή έχετε χάσει κάποια  δόντια λόγω ατυχήματος, περιοδοντίτιδας, έντονου τεριδονισμού κλπ. μπορεί να σκέπτεστε  ήδη την αποκατάσταση με οδοντοστοιχίες, γέφυρες ή εμφυτεύματα, ακόμα κι αν είστε μόλις τριάντα ή σαράντα ετών. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλές επιλογές που μπορείτε να εξερευνήσετε όταν τα δόντια σας δεν είναι αρκετά ισχυρά ή εάν πρέπει να αφαιρεθούν. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις επιλογές σας για τον τρόπο αντικατάστασης ενός δοντιού ή των δοντιών που λείπουν.

Πότε πρέπει να αναλάβετε δράση;

Ο καθένας έχει διαφορετικά δόντια και διαφορετικούς περιβαλλοντικούς παράγοντες που τους επηρεάζουν. Μια οδοντική γέφυρα μπορεί να καλύψει ένα κενό που δημιουργείται από ένα ή περισσότερα δόντια που λείπουν, όπως μπορεί και ένα εμφύτευμα. Εξετάστε όλες τις επιλογές σας προτού προχωρήσετε σε μια διαδικασία. Εάν επιλέξετε οδοντιατρική γέφυρα, ο οδοντίατρος σας θα τοποθετήσει προσαρμοσμένες στεφάνες (θήκες) στα δόντια και στις δύο πλευρές του κενού που πρέπει να γεμίσει (ή να γεφυρωθεί), τροχίζοντάς τα, κάποιες φορές μάλιστα ενώ είναι απολύτως υγιή. Ένα ψεύτικο δόντι που ονομάζεται γεφύρωμα είναι προσαρτημένο (κολλημένο) ανάμεσα στις κορώνες και αντικαθιστά το δόντι που λείπει.

Υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι γεφυρών που μπορούν να καλύψουν μια ποικιλία καταστάσεων οδοντικής αποκατάστασης:

Παραδοσιακός τύπος: Αυτό το στυλ απαιτεί τοποθέτηση κορωνών (θηκών) στα δόντια που συνορεύουν μπροστά και πίσω με το δόντι που λείπει.

Πρόβολο: Αυτό το στυλ χρησιμοποιείται εάν έχετε μόνο δόντια στη μία πλευρά του δοντιού που λείπει.

Τύπου Maryland: Αυτός ο τύπος γέφυρας αποτελείται από ένα δόντι πορσελάνης σε μεταλλικό πλαίσιο, με φτερά, ώστε να μπορεί να συνδεθεί -συγκολληθεί με τα υπάρχοντα παρακείμενα δόντια χωρίς αυτά να τροχιστούν.(Πρόκειται για προσωρινές αποκαταστάσεις).

Όλα αυτά είναι πολύ ωραία, αλλά ξέρατε ότι μερικές από τις παραπάνω θεραπείες μπορεί να διαρκέσουν μόνο από πέντε έως δεκαπέντε χρόνια; Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να επιστρέψετε για να αντικαταστήσετε την παλιά εργασία και αυτό μπορεί να μην είναι πάντα εφικτό γιατί τα δόντια-στηρίγματα μπορεί να μην βρίσκονται σε καλή κατάσταση . Η τοποθέτηση εμφυτεύματος μπορεί να είναι μια καλύτερη επιλογή για εσάς. Τα εμφυτεύματα μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της υγείας των γύρω δοντιών και μπορούν να διασφαλίσουν την υγεία των ούλων και των οστών της γνάθου.

Καλέστε μας στο κέντρο «Στοματική & Γναθοπροσωπική Χειρουργική Αθηνών» (2106824604) για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα εμφυτεύματα και πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε να αποκτήσετε το χαμόγελο που θέλετε, λαμβάνοντας τη σωστή απόφαση σχετικά με τα δόντια σας.